Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Vojtův stůl je nezbytným pro terapii dětí i dospělých

Vojtův stůl je nezbytným pro terapii dětí i dospělých



Vojtova metoda se uplatňuje u různých ortopedických, neurologických i interních diagnóz osob každého věku – u dětí (již od kojenců) i dospělých. Jde o soubory diagnostických a terapeutických postupů. Ty mezi 50. a 70. lety minulého století vyvinul prof. MUDr. Václav Vojta a dnes jsou uznávanou terapeutickou a diagnostickou metodou nejen na území České republiky. Jednou ze základních pomůcek pro Vojtovu metodu je tzv. Vojtův stůl.

Vojtův stůl není jen praktickým stolem pro práci s pacientem. Jde o pomůcku vhodnou v průběhu celého procesu rehabilitace Vojtovou metodou, která pomáhá zlepšovat hybnost pohybového aparátu. Využívá se k polohování a zvyšování hybnosti pacientů.

Rehabilitace na Vojtově stole je u dětí vhodná například při zlepšování skolióz, asymetrického vývoje, u různých svalových onemocněních, při ortopedických vadách, zakřiveních páteře, vrozených vývojových vadách pohybového systému, u dětské mozkové obrny, centrálních koordinačních poruch, poruch dechových funkcí, periferních paréz horních a dolních končetin i poruch v orofaciální oblasti.

Pokud jde o dospělé pacienty, využívá se Vojtův stůl zejména u svalových onemocnění, vertebrogenních poruch (výhřez plotýnky, bolesti páteře a kloubů, omezení hybnosti kloubů a páteře), periferních paréz horních a dolních končetin, u míšní léze, roztroušené sklerózy, DMO, po úrazech pohybového aparátu i po cévních mozkových příhodách s hemiparetickým postižením.

Vojtův stůl lze pořídit ve verzi s elektrickým ovládáním, ale též jako lehké přenosné stoly určeny například pro domácí cvičení. V současnosti variabilnost provedení i obslužnosti jsou na vysoké úrovni ať se jedná o nástupní výšku včetně výškového sloupce nastavitelnosti, tak dekoru jako součást obytné zástavby v podobě sladění se stávajícím nábytkem nejen v domácnosti, ale též v pracovním prostředím. Tyto jsou lehce přenosné i pro fyzioterapeuty docházející za klienty. Mohou mít hlavové i nožní polohování. Opatřeny bývají trvanlivým povrchem, který se snadno udržuje hygienicky čistým. Kombinací všech aspektů se postupně stává Vojtům stůl součástí každodenních potřeb pro cílovou skupinu lidí.

Vojtův stůl


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner