Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Co se dá zjistit přes holter?

Co se dá zjistit přes holter?



Tlakový holter je diagnostický nástroj, který pomáhá lékařům získat informace o srdečním rytmu a krevním tlaku pacienta po dobu 24 hodin. Tento přístroj se skládá z malého monitoru, který je připojen k manžetě, která se obvykle nosí kolem paže. Monitor zaznamenává změny v krevním tlaku pacienta během dne a noci a poskytuje lékaři důležité informace o fungování srdce.

Tlakový holter se obvykle používá u pacientů s podezřením na vysoký krevní tlak, srdeční arytmie nebo jiné srdeční problémy. Tento přístroj umožňuje lékařům sledovat srdeční aktivitu během normálních denních aktivit pacienta, jako je práce, cvičení a spánek. To umožňuje lékařům získat ucelený obraz o fungování srdce pacienta a může jim pomoci při stanovení diagnózy a léčbě.

Během nošení tlakového holteru se pacient musí vyvarovat určitých činností, jako je například plavání nebo koupání, protože voda může poškodit monitor. Pacienti se také musí vyvarovat elektromagnetických polí, jako jsou magnetické rezonance nebo detektory kovů, protože tyto přístroje mohou ovlivnit výkon tlakového holteru.

Po dobu nošení tlakového holteru by pacient měl vést denní záznam o svých aktivitách a symptomech, jako jsou bolest na hrudi, závratě nebo bušení srdce. Tyto informace mohou pomoci lékařům interpretovat výsledky monitoru a stanovit diagnózu.

Výsledky tlakového holteru mohou být velmi užitečné při diagnostice srdečních problémů a při rozhodování o dalším postupu léčby. Pokud máte podezření na srdeční problémy, může vám tlakový holter pomoci získat důležité informace o vašem zdravotním stavu. Kontaktujte svého lékaře, pokud máte zájem o tuto diagnostickou metodu.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner