Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Spirometrie odhalí kondici vašich plic

Spirometrie odhalí kondici vašich plic



Jednoduché a bezbolestné vyšetření spirometrie dokáže s jistotou odhalit vážná onemocnění dýchacího systému. Nabízí účinnou možnost správně vést léčebný postup a podrobně sledovat vývoj stavu pacienta při chronické obstrukci plic, astmatu, plicní i cystické fibróze. Spirometr využívají také alergologické ambulance nebo praktičtí lékaři pro dospělé i děti.

Pár minut k přesnému výsledku

Spirometr pracuje s velmi jednoduchým postupem. Do speciálně tvarovaného náustku pacient vydechuje podle instrukcí. Příprava přístroje spočívá ve stisku aktivačního tlačítka. Pacient není limitován domácí přípravou, dlouhým termínem objednání ani nepohodlným postupem. Vyšetření není invazivní, není třeba zavádět kontrastní látky, absolvovat postup na lačno. Spirometrii můžete provádět kdykoli během dne. Jednoduchý postup velmi dobře zvládají i malé děti. Některé přístroje jsou doplněné obrázkovým průvodcem, který dětem lépe přiblíží kdy zadržet dech a jak prudce vydechnout. Obecně velmi dobře snáší průběh a to je zásadní výhoda při stanovení nebo vyloučení vážných onemocnění v raném stádiu.

Jednoduché a rychlé vyšetření

Obsluhu spirometru zvládne samostatně sestra. Výstup v grafu předá lékaři okamžitý stav dýchacího aparátu. Zaznamenané hodnoty pak navíc může porovnat s ideálními hodnotami pro daný věk, pohlaví i váhu. Porovnávat může snadno i již dříve měřené hodnoty. Přesné výsledky máte k dispozici v rámci několika minut. Přístroj nezabere místo a není třeba pro něj uzpůsobit okolní prostor. Malé vybavení můžete odložit na běžný stůl. Pacient se při vyšetření nesvléká, není tedy potřeba ani zajistit komfortní zónu s plentou.

Vrcholoví sportovci

Spirometrie se využívá nejen pro odhalení a léčení vážných problémů. Pacientům dá jistotu v aplikaci správných léčivých látek, vede k rychlému zlepšení nepříjemných projevů dráždivého kašle nebo nedostatečného zásobení organismu kyslíkem. Vyšetření nebo kontrola objemu plic a kondice dýchacího aparátu je i mimořádně dobrým vodítkem pro sportovce. Každý sport jinak využívá kapacitu plic, sporty s dlouhodobou zátěží kladou na sportovce velké nároky. Sportovní lékař nebo trenér může kvalitně vyhodnotit stav svých svěřenců, uzpůsobit tréninkový plán a vhodnými prostředky může včas upravit režim. Dostatečná kapacita plic a bezproblémové dýchání je určující pro výkonnost.

 přenosný spirometr Smart One®

Ušetřete svůj čas i čas svých pacientů. Odesílání na odborné vyšetření do dalších zařízení je zbytečnou zátěží. Na trhu existuje i „malý“ chytrý přístroj, který je vhodný pro monitoring pacientů s dušností, po operaci plic apod. Pomocí chytrého telefonu si dokáže sám sbírat nejen data, ale i kontrolovat svůj stav. V dnešní době tolik potřebné a „za pár peněz“. Podívejte se na přenosný spirometr Smart One®. Přenosný spirometr může získat potřebné informace, pomůže vám stanovit diagnózu a zavést účinnou léčbu. Vaši pacienti ocení aktivní přístup i dispozici odborného vybavení. S důvěrou k vám budou docházet na pravidelné kontroly a jejich stav se zásadním způsobem promění v lepší kondici.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner