Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Transfuzní a odběrová křesla na míru zdravotnickému zařízení

Transfuzní a odběrová křesla na míru zdravotnickému zařízení



Zdravotnická zařízení, ve kterých se provádí odběry krve, nebo kde se intravenózně podávají léky, potřebují speciální transfuzní křesla. Jejich výběr je dnes poměrně široký. Co musí tato křesla splňovat?

Úkolem transfuzních a odběrových křesel je udržet pacienta ve vhodné poloze, zajistit mu dostatečné pohodlí i při delším odběru a delší aplikaci podávané látky. Současně musí nabídnout lékařskému personálu dobrý a ergonomický přístup k pacientovi.

Samozřejmostí je dnes sofistikované polohování ve variantě mechanické i elektrické, které zvyšuje pohodlí pacienta a umožňuje zdravotníkovi co nejsnadnější práci s pacientem či dárcem. Pohodlná odběrová křesla lze polohovat i jako lůžko. Díky měkkému povrchu se klienti cítí pohodlně a vydrží sedět i po delší dobu. Konstrukční provedení počítá jak s pacienty s vyšší hmotností, tak se staršími klienty se sníženou mobilitou a hybností. Křesla lze sladit s interiérem, kdy ladí se stávajícím nábytkem nejen v domácnosti, ale též v pracovním prostředím.

U transfuzních a odběrových křesel je samozřejmě důležitým vysoký hygienický standard. Křesla se snadno udržují hygienicky čistá a jejich povrch je odolný používané desinfekci.

Veškerá křesla jsou včetně Trendelenburgovy polohy, kterou vyžaduje vyhláška. Jde o antišokovou pozici. Tedy polohu na zádech, kdy je pacientova pánev zvednuta nad úroveň hlavy. Slouží pro zlepšení krevního návratu a při některých operacích. Úhel náklonu je v rozmezí 15−30°.

Transfúzní a odběrová křesla
Odběrová křesla


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner