Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Sterilizátor je potřebný v každém zdravotnickém zařízení

Sterilizátor je potřebný v každém zdravotnickém zařízení



Laboratoře, ordinace praktických lékařů, veterinární ordinace, nemocnice, kliniky a další zdravotnická zařízení. Ta všechna potřebují sterilizátor neboli autokláv, tedy zařízení, které slouží pro sterilizaci používaných nástrojů, textilu, kapalin, odpadů apod.

autoklav.jpgSterilizace není určena k vyčištění zařízení, nýbrž ke zbavení se všech živých organismů. Nástroje, s nimiž se pracuje v ambulancích a ordinacích, musí být vždy dokonale čisté, a právě sterilizátor je pomůcka, která to zajistí. Nejde přitom o žádné velké zařízení, autokláv či sterilizátor můžete vybírat podle požadovaného objemu. Může být i stolní, kompaktních rozměrů, obdobně jako tiskárna. Takové sterilizátory se kromě lékařského prostředí hodí také do kosmetických, pedikérních, tetovacích provozů apod.

Sterilizátory jsou ovšem vhodným pomocníkem do každé domácnosti s dětmi. Dnes jsou velmi vyhledávané a využívané v domácím prostředím.

Sterilizuje se horkým vzduchem

Typický sterilizátor používá k čištění horký vlhký vzduch, respektive páru a zvýšený tlak. Doba působení nutná pro sterilizaci může být různá, je závislá například od teploty vzduchu.

Moderní zařízení jsou vybavena také sušicími cykly, nabízí několik různých cyklů sterilizace a ovládají se pomocí dotykových barevných displejů. Vhodné je vybírat nejen podle náročnosti ovládání a údržby, ale samozřejmě i dle objemu.

Vybrat správný autokláv chce trochu praxe

Pokud autokláv vybíráte poprvé, neváhejte požádat o radu. Existují totiž informace, které by vám mohly chybět. Například pro duté a porézní materiály (stříkačky, hadičky apod.) je třeba vybrat autokláv s funkcí vakua. Specifické požadavky figurují rovněž ve sterilizaci kapalin, tam je důležité rychlé ochlazení komory zkracující celkový čas sterilizace.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner