Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Spirometry a jejich využití

Spirometry a jejich využití



Spirometry nabízí velmi jednoduché a přesné vyšetření dýchacích cest a plic. Dokáží rozpoznat správný vývoj, odhalí možný vznik astmatu, pomůžou přesně stanovit diagnózu a nastavit účinnou léčbu. Spirometry jsou moderním zařízením. Jejich variabilnost zpracování umožňuje použití v rozmanitých pracovních prostředí – terén, ordinace, přesun a sběr dat v pohybu. Některé ihned přenáší měřená data do počítače, jiné sbírají data do vnitřní paměti, jiné jsou kombinované a na základě provedeného měření, lékař přesně vyhodnotí stav pacienta a s jistotou určí následující postup.

Rychlé a jednouché vyšetření

Vyšetření trvá do 10ti minut. Nezatíží běh ordinace, nevyžaduje úpravu místa nebo speciální lůžko, ani složitější přípravu pacienta předem. Při vyšetření je vyžadované pouze soustředěné hluboké vydechování. Speciální náústek je hlavní sběrnicí. Do programu v počítači je průběžně znamenaná křivka s číselnými hodnotami. Lékař má okamžitou možnost porovnat vývoj léčby s předchozím vyšetřením, ale také má objektivní náhled na ideální křivku s ohledem na věk pacienta. Poslední trend vývoje spirometrů umožňuje i samovyšetřování pacienta v podobě snímání průběžných hodnot.

Přesná diagnóza

Jednoduché a rychlé vyšetření využívají nejen odborné ambulance zaměřené na léčbu dýchacího ústrojí. Spirometry jsou velkou pomocí pro alergology. Při chronické rýmě, kterou působí roztoči nebo pyly, je možné snadno vyloučit počínající astma. Vyšetření však dokáže rozpoznat i další nealergické příčiny problémů. Chronická obstrukční onemocnění plic nebo cystická fibroza vyžadují okamžitou specifickou léčbu. Spirometrie ji dokáže zachytit již v počínajícím stádiu.

Řešení pro dospělé i děti

Spirometrie dokáže pracovat s dospělými pacienty, ale i s dětmi. Děti jsou schopné podle instrukcí dobře vyhovět podmínkám vyšetření. Pomoci může i motivační program s obrázky, který dítě lépe zapojí a pomůže mu napodobit potřebné prudké dýchání. Spirometrii je možné provést prakticky kdykoli a kdekoli. Průběh není bolestivý a nepůsobí ani nepříjemné pocity.

Sledování změn a vývoje

Malý přístroj zvýší přesnost diagnostiky a pomůže lékaři pohotově měnit dávkování léků i obměnu účinných látek. Spirometry patří k základnímu vybavení plicních a alergologických lékařů. Jednoduché použití, minimální prostor pro vedení vyšetření a pečlivě vedené výsledky jsou však vhodným vodítkem i pro praktické nebo dětské lékaře. Své pacienty nemusíte odesílat k dalšímu vyšetření ke vzdáleným odborným pracovištím. Základní diagnózu můžete s jistotou stanovit způsobem, který je rychlý a pro pacienty mnohonásobně jednodušší. Lze také využít přenosný spirometr pro samovyšetření.

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner