Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Spirometrie odhalí příčinu vašich potíží nejen s dýcháním

Spirometrie odhalí příčinu vašich potíží nejen s dýcháním



Dlouhodobý kašel, zadýchávání nebo jiné dýchací obtíže vám znepříjemní běžné činnosti. Omezí vás v aktivním životě a působí celkové psychické rozladění. Pokud se potýkáte s negativními projevy delší dobu a nejste spokojeni s účinky předepsaných léčiv, je na místě provést důkladné vyšetření a pátrat po pravé příčině vašich obtíží.

Nebojte se lékaře

Odborná ambulance je vybavena speciálními přístroji, které dokáží přesně analyzovat zdravotní stav a pomůžou stanovit diagnozu. Užívání léčiv, které pouze tlumí negativní projevy nemoci, není dlouhotrvajícím řešením. Pouze správně nasazené účinné látky zlepší zdravotní stav a hlavně odstraní nebo upraví příčinu nemoci.

Moderní medicína dokáže najít řešení i pro léčbu velmi závažných onemocnění. Důležité je zahájit léčbu včas. Spirometrie v tomto směru nabízí nenahraditelné služby. Velmi jednoduché a bezbolestné vyšetření nevyžaduje přípravu pacienta, výsledek zjistí lékař okamžitě po provedení.

Jednoduché a rychlé vyšetření

Spirometr využívá přímý výstup do počítače. Vyšetřovaný podle pokynů dýchá do speciálně upraveného náústku. Přístroj měří objem i tlak vydechovaného vzduchu a na základě přesných parametrů pak nabídne detailní obraz. Lékař dokáže porovnávat křivku s optimálním stavem podle věku i zatížení pacienta. Vyšetření jsou schopné bez problémů zvládnout i menší děti. Těm může pomoci upravený program s obrázky, které navádí jak správně postupovat.

Účinná pomoc i pro ordinace praktiků

Výhodou spirometrie je rychlost vyšetření a získání okamžitého výsledku. Spirometr může do své praxe zařadit i běžný praktický lékař. Nabídne tak svým pacientům vysoký komfort, nemusí pro krátké vyšetření odesílat nemocného na další pracoviště. Ušetří svůj i pacientův čas. Mnoho obtíží je způsobeno snadno odstranitelnými mechanismy. Správně indikovaná léčba vede k rychlému návratu do běžného stavu. Lékař může kdykoli překontrolovat vývoj léčby, měnit užívání léků i jejich účinné složky.

Vysoké šance na uzdravení

Spirometrie dokáže rozeznat počínající příznaky i velmi závažných nemocí jako je chronická obstrukce plic, bronchiální astma, ale také plicní fibrózu nebo sarkoidózu. U dětí pomáhá vyhodnotit vývoj plic a posoudit objektivně případné poruchy jejich objemu nebo průchodnosti dýchacích cest. Skvělým nástrojem je i pro postižené alergiemi. Vyšetření pomáhá také zhodnotit stav pacienta při řešení omezení v povolání nebo stanovení rozsahu poškození vlivem špatného pracovního prostředí.

přenosný spirometr

Malé zařízení nezabírá místo, snadno se obsluhuje a nabídne lékaři jedinečnou možnost zvýšit kvalitu poskytované péče. Spirometr je nedílnou součástí vybavení odborných pracovišť, své místo a široké využití najde i v ambulantní péči. Přenosný spirometr využijí astamatici či pooperační plicní pacienti. Mohou si sami průběžně monitorovat dech přes mobilní telefon, iPhone či iPad. 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner