Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Přenosné spirometry

Přenosné spirometry



U řady onemocnění je důležitá včasná diagnostika a nastavení léčebného režimu. U nemocí dýchacího ústrojí se řada příznaků může podcenit nebo zakrýt za běžné problémy. Pozdější léčba pak vyžaduje delší čas i náročnější medikaci. Spirometrie přitom představuje jednoduché a nebolestivé vyšetření, které dokáže rozklíčovat původ jednotlivých obtíží, určit správnou diagnózu a předejít mnohým komplikacím.

Rychlé a jednoduché vyšetření

Spirometr je malé zařízení, které nevyžaduje technické zázemí, úpravu místa vyšetření ani přípravu pacienta. Vyšetřovaný pouze nadechuje a vydechuje do speciálního jednorázového náustku podle pokynů. Přístroj zaznamenává objem vzduchu i jeho sílu a vykreslí průběžnou křivku. Zpracované údaje dají lékaři okamžitý přehled nad stavem a kapacitou dýchacího ústrojí, umožní porovnat údaje podle věku a váhy s optimální křivkou nebo v průběhu několika vyšetření lepšící se nebo horšící se stav. Vyšetření spirometrie bez problémů zvládnou i malé děti, tato metoda tak dokáže zavčasu odhalit astma, alergie, ale i vážné obstrukční choroby nebo zatížení.

Perfektní péče o pacienty v domácím prostředí

Přenosné spirometry rozšiřují využití i pro práci zdravotníků v terénu. Velmi lehké a skladné vybavení je ideálním prostředkem praktických lékařů, kteří dochází na návštěvy k pacientům v domácím ošetření. Jsou skvělým doplněním péče o seniory v domovech nebo léčebnách. Přístroj je schopný odeslat provedená měření e-mailem (formát PDF), je kompatibilní s
OS Android, data může lékař sledovat i na chytrém telefonu. Průtokový senzor zapojuje obousměrnou turbínku. Princip měření je založený na infračerveném přerušení.

Technické parametry zařízení dosahují až 10 L v maximálním měřitelném objemu, rozsah průtoku, přenos objemu i průtoku a dynamický odpor zachovává přesnost +/- 5%. I bez zázemí vybavené ordinace je lékař nebo zdravotní personál schopný zachytit i velmi citlivé odchylky.

Spirometry nepatří pouze do odborných ordinací alergologů nebo plicních oddělení nemocnice. Praktický lékař může s jejich pomocí výrazně urychlit proces léčení, potvrdit diagnózu nebo vyvrátit nepříjemné pochyby. Pro v zásadě jednoduché a rychlé vyšetření nemusíte odesílat pacienty do dalších zařízení. Ušetřete čas svých pacientů i svůj. Kvalitní vybavení představuje mírnou investici, která se vrátí lepší péčí a okamžitou úlevou.


Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner