Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Lékařské kojenecké váhy

Lékařské kojenecké váhy



Z řady důvodů je dobré u dětí pravidelně sledovat váhu. Dětský lékař získá dobrý přehled nad prospíváním a dostatečnou výživou kojenců a batolat, u starších dětí může včas upozornit na potřebné změny ve výživě a sledovat přiměřené přírůstky v souvztažnosti s tělesnou výškou. Znalost přesné váhy vede i k přesnému určení dávkování léčiv nebo doporučení diet u některých onemocnění.

Správný vývoj

Nejmenší svěření pacienti nedokáží sami vyjádřit svou spokojenost a potřeby. Sledováním postupných přírůstků váhy a tělesné délky však může lékaři i mamince přesně potvrdit dostatečnost výživy. Výchylky ve váhových přírůstcích mohou poukazovat na krátkodobé problémy, ale i vážnější zdravotní změny. Dětský lékař pravidelně zaznamenává váhu dítěte do speciálně upravené tabulky. Růstový graf mu tak dá okamžitý přehled, zda se dítě pohybuje v normách přiměřených k věku, nebo se dostává s váhou k nižší nebo naopak nebezpečné vyšší hladině.

Dostatečná výživa

Kojenecké váhy často využívají kojící matky i pro průběžné sledování vypitého mléka. Dítě se váží před kojením a následně ihned po něm. Váhový přírůstek pak přesně stanový objem vypitého mateřského mléka. Maminka i dětský lékař získají přesný přehled nejen o četnosti kojení, ale i o reálném množství spotřebovaného mléka. Můžou se pak lépe rozhodnout zda začlenit do výživy dokrmování nebo dříve přejít k zeleninovým příkrmům.

Přesné a kvalitní vybavení

Váhy patří k základnímu vybavení lékařské ordinace. Své využití najdou však i pro domácí použití. Zejména u dětí předčasně narozených nebo se zdravotní indispozicí je doporučené pravidelně sledovat denní nárůst hmotnosti. Kojenecké váhy jsou zcela přizpůsobené pro rychlé a přesné měření malých dětí. Plocha váhy je tvarovaná pro bezpečné polohování dítěte, které se v prvních měsících musí vážit v leže. Číselník váhy je dobře čitelný a rychle zobrazuje naměřená data s přesností 1 gramu. Lehké vybavení se dobře přenáší, pracuje s dlouhou výdrží baterie a vysokým rozsahem měřených hodnot.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner