Prodej a servis zdravotnické techniky
Drobečková navigace

Úvod > Články > Dermatoskop pomáhá určit diagnózu dermatologickým ambulancím

Dermatoskop pomáhá určit diagnózu dermatologickým ambulancím



Dermatoskop je speciální nástroj používající se k vyšetření i diagnostice kožních lézí a onemocnění, jako je například melanom. Stejně tak pomáhá kontrolovat pokožku hlavy, vlasy a nehty. V současné době dermatoskop představuje běžné vybavení ordinace dermatologa.

Dermatoskop (vyšetřovací technika Heine) je ruční zobrazovací zařízení, s nímž se snadno vyšetřují vlasy, kůže i nehty. Opatřen je světlem a lupou, takže dermatolog může vidět podrobněji vnější vrstvu pokožky a zpozorovat změny, které jsou jinak pouhým okem neviditelné.

Jak dermatoskop funguje?

V první řadě je nezbytné podotknout, že dermatoskop dokáže přiblížit pokožku desetkrát až šestnáctkrát. Světlo zase napomáhá specifickým způsobem osvětlovat kůži, a tak může dermatolog zkoumat léze, aniž by se světlo odráželo od suché či mastné pokožky.

Velkou výhodou je, že některé modely dokážou pořizovat i snímky, které může dermatolog později prozkoumávat.

Co se děje během dermatoskopie?

Když dermatolog používá dermatoskop k vyšetření kůže, nazývá se tento postup dermatoskopie. Prvně lékař nanese na pokožku gel. Potom zapne světlo na přístroji a podrží čočku nad vyšetřovanou oblastí. Vyšetření nebolí.

Zařízení zvětší kůži tak, aby dermatolog mohl prozkoumat problematické oblasti, například léze. Stejně tak se dermatoskop používá k identifikaci potenciálně rakovinných lézí, včetně melanomu, bazocelulárního karcinomu, Bowenovy choroby a podobně. Dermatoskop je vhodný i k vyšetření nenádorových lézí, jako jsou bradavice a dermatofibromy. Někdy tento přístroj lékař použije k vyšetření při vypadávání vlasů a svrabu.

Co se týče pořizovací ceny, ta se různí, a to podle toho, jak propracovaný přístroj požadujete. Zatímco některé pořídíte do deseti tisíc korun, jiné i za více než čtyřicet tisíc korun.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Menu

Nákupní koš
Košík je prázdný
Vyhledat v katalogu

NOVINKA DERMATOSKOP HEINE DELTA 30

Dermatoskop HEINE DELTA 30 e-Shop

Dermaskop HEINE Delta 30.png

AKCE přenosný spiromAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIRetr Spirobank SMARTAKCE Přenosný spirometr Spirobank Smart + Oxi MIR

 Spirobank-Oxi.pngaplikace pro Spirobank Smart.png

 

Partner